1/14/2018

MOJE NAJDRAŽE UMIVALICE

3


Jednom su me naučili i na tome sam se zadržala, da je ključni korak u njezi kože lica umivanje.
Bilo to ono večernje nakon ili tokom skidanja šminke ili jutarnje, bilo da idem nekud ujutro ili ne, uvijek dan započinjem i završavam umivanjem.

Čak i da imam najbolju micelarnu na svijetu koja će mi lice očistiti najtemeljnije, ja bih opet posegnula za umivalicom i toplom vodom, jer bez lica očišćenog na taj način, ne osjećam kao da sam išta napravila kako treba. Za njih mi nikad nije teško odvojiti malo više novaca, jer znam da su ključni faktor za lijepu i njegovanu kožu lica.

Razvila sam preferencije, kakve umivalice volim u koje doba dana, godine, na koji ih način koristim, pa s vama danas dijelim svojih top 5 umivalica koje moje lice održavaju u dobrom stanju.

L'OREAL PURE CLAY*



Ova L'orealova umivalica mi je odlična u razdoblje kada moja koža pretjerano luči sebum ili kada sam je navečer nasaftala nekom teškom kremom, jer mi skine sav neželjeni sebum ili ostatke kreme s lica, te mi pripremi lice za daljnju njegu.
Dosta je jaka, stoga je preporučam pravim masnokošcima, jer bi vas u suprotnom mogla isušiti.
Gelaste je teksture i crne boje, sasvim se dobro pjeni, količina malo manja od zrna graška je dovoljna za cijelo lice.
Nikad je ne koristim navečer jer inače šminku skidam isključivo umivalicom (o njoj malo kasnije) pa mi umivanje ovom nije potrebno. Čak i ako mi zatreba dodatno čišćenje, za ovom neću posegnuti jer vjerujem da bi mi u tom slučaju bila malo agresivna. O njoj ću pisati dodatni post, pa ćete ostale podatke moći čitati tada.


FOREO DAY CLEANSER*


FOREO cleanser mi je posebno drag, teksture poput jogurta (na njemu čak i piše da je jogurt), prekrasnog voćnog, ne pretjerano jakog mirisa. Lice mi nakon njega izgleda svježe, probuđeno, kao da u sebi sadrži nešto čime briše umor s tena, a nakon što moj tempo izludi moju kožu, učestalijim korištenjem ove umivalice ten se poboljša bez pretjeranog truda.
Obožavam ga koristiti u zimsko doba, jer je dosta njegujuć, a sukladno hladnom zraku i suhom zraku u prostorijama s klimom, moje lice ima tendenciju isušivanja i dehidraciji, a kada se umijem ovom umivalicom, lice već dobije svoj boost i koža me ne zateže, te čak ne traži pretjerano njegujuću njegu kremama nakon. Za suhokošce je dar s neba, a za masnokošce bi super bio ljeti, jer bi nakon njega mogli nastaviti s nekim laganim, tekućim serumom bez da pretjerano guše lice slojevima krema.

NOVEXPERT CLEANSING FOAM*


NovExpert pjena mi se nalazi među dražim pjenama za lice, jer također primjećujem kada je koristim nekoliko dana zaredom da mi lice izgleda svježije, ten mi nije siv i umoran i jednostavno podiže lice. To možemo pripisati vitaminu C i svojstvima koji tenu daju instant boost i sjaj, a osim toga jako dobro čisti šminku s lica i nakon ove pjene mi je lice škripavo čisto. Jedina mana joj je ta što se kao i ostale pjene jako brzo troši, pa je koristim između ostalih umivalica, u danima kada mi je licu baš potreban instant lift i osvježenje tena.


BIOTHERM SKIN OXYGEN DEPOLLUTING CLENSER*

Izvor slike: Lily.fi

Ovu umivalicu koristim otprilike mjesec, dva, od nje je lice također škripavo čisto i jako dobro čisti mejkap s lica, ali je koristim samo za umivanje, potrebna je jako mala količina za čišćenje cijelog lica, veličina dva zrna riže, dosta se dobro pjeni i osjećaj čistoće nakon nje je besprijekoran. Ovisi o tome idem li na detox njegu tokom noći (koristim i detox kreme iz iste linije, pa mi je nekad licu kroz noć potreban detox i detaljno čišćenje i odmor kože), koristim je nakon skidanja šminke, ali je najčešće koristim ujutro kako bi imala čisto "platno" za nastavak korištenja šminke.
Malo skuplja, ali će vam sigurno trajati mjesecima jer se toliko sporo troši :D

ALPSTORIES CLEASNING GEL*

Izvor: Sura Dancer Beauty blog

Već vrapci na grani znaju da samo ovime čistim lice kompletno.
Ako trebam skidanje najtežeg pudera, najjačeg očnog mejkapa, svega s lica, bilo to u normalnim ili vodootpornim verzijama, ovaj gel je uvijek moj favorit.
Ne volim micelarne ni blazinice ni mlijeka ni ništa i uvijek sam u potrazi za nečime sa čime u par sekundi mogu skinuti sve s lica te je ovo već dvije godine, ako ne i tri, moj favorit.
Umijem se nekoliko puta i POLA PUMPICE (spomenut ću zašto) skine sve s mog lica, te ako kasnije lice prođem blazinicom i tonikom, na blazinici nikad ne ostaje ništa. Nikad nisam imala ostatke maskare i tuša dan kasnije i stvarno je ultimativni favorit.
Zašto pola pumpice? Ovaj gel je doslovno gel, on se ne pjeni. Ako ga stavite previše, on bježi po licu i klizi pod prstima i onda ne skida ništa jer ne možete napraviti dobar posao, stoga je vrlo važno da ga stavite što manje. Čak i da dva put ponavljate posao sa malom količinom, bitno je staviti ga malo.
Cijena mu je 100 kuna, te za svakodnevno korištenje i ujutro i navečer od pola pumpice traje točno 5 mjeseci.

Koje vi umivalice koristite? Jeste li dosad koristili neku od ovih umivalica i kako su vam se svidjele?
Pišite mi, voli vas Kike :*


*PR PROIZVODI - bez obzira na činjenicu da sam proizvode dobila, predstavljam iskreno viđenje dobivenih

3 komentara :

  1. Do sada nisam isprobala niti jednu ovu umivalicu, planiram uzeti neku iz ove L'oréalove linije jer koristim te maske koje su mi dobre pa pretpostavljam da niti sa umivalicom neću pogriješiti. Trenutno koristim pjenu Avon clearskin O2 fresh bubble cleanser, a dobra mi je pjena i iz nutraeffects linije, najčešće sam posezala za Mixa Anti-Imperfection gelom za umivanje, a po ljeti sam voljela iApivita cleansing foam sa maslinom i lavandom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam probala ali Foreo day cleanser sigurno hoću jer po opisu odgovara mojoj koži

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam imala Foreo day cleanser i zanima me gdje se može kupiti

    OdgovoriIzbriši